Cristal Alken B – Cosmo Genk B (40 – 93)

Een thuiswedstrijd in de zaal van de tegenstander spelen is even wennen. Dankzij een foutje bij de gemeentelijke sportdienst van Alken werd het voor deze match dan ook werkelijkheid. Gelukkig kon het bestuur samen met Cosmo Genk een oplossing zoeken zodat de match toch nog gespeeld kon worden. Net zoals de A-ploeg, op naar Genk voor de thuismatch dus!


Daar we bij de B-ploeg al enkele match krijgen te kampen met weinig spelers is het ook dit weekend niet anders. Zelfs Frederik trekt zijn sloffen aan om als speler/coach te functioneren.


De match start aan een stevig tempo. Het jong Genks geweld loopt elke centimeter van het veld af en het is al snel duidelijk dat dit niet het tempo is waaraan we zullen meelopen. We kunnen na enkele minuten van overrompeling toch even ons eigen spel brengen en via een sterke Daan inside wat punten pakken en Wouter die er nog enkele balletjes kan doortrekken. Na het einde van Q1 is nog niets verloren en met een kleine achterstand kunnen we aan het 2de quarter beginnen. (14-19)


In Q2 kunnen we jammer genoeg niet hetzelfde basket brengen. De refs kijken zeer streng toe en de minste beweging in een screen wordt als aanvallend aangerekend. Met maar liefst 5 aanvallende fouten krijgen we al een pak minder kansen om ons spel op te zetten. In verdediging kunnen we de schade langs de andere kant ook niet beperken. Rebounds krijgen we niet vast of slaan we weg waarop zelfs Arne (die als Junior een uitstekende versterking was) zich kwaad moest maken om de koppen wakker te schudden. Zelf kunnen maar 5 punten maken en moeten we er 26 incasseren. Stand van zaken aan de rust: 19-45.


Ook de 2de helft zet zich verder aan hetzelfde tempo, een onvermoeibaar Genk blijft het spel controleren. De weg naar de ring is moeilijk te vinden en het opzetten van het spel verloopt slordig waardoor we te vaak balverlies leiden. Kortom, te weinig continuïteit en een match om nu al snel te vergeten. Na het 3de quarter kunnen we de laatste 10 minuten ingaan met 26-68. (7-23)


In het laatste quarter komen we terug iets meer aan spelen toe maar na meer dan 30 minuten begint het spelerstekort ook bij iedereen door te wegen. Dankzij coach Frederik was er toch nog wat meer rotatie, maar fijn is natuurlijk iets anders. Na 40 minuten kunnen we als thuisploeg terug naar Alken afzakken met heel wat stof om over na te denken. Eindstand: 40-93.


Gert, Wouter: 6, Yunus, Frederik: 21, Arne: 3, Daan: 10, Maarten

Quarter scores:
14 - 19
19 - 45
26 - 68
40 - 93