Cristal Alken A – Bree B (77-62)

Na de thriller van vorige week tegen Gems Diepenbeek waar we de overwinning in de laatste seconden wisten thuis te houden, mocht het dit weekend liefst iets vlotter gaan.

We beginnen goed aan de match, de shots willen niet direct vallen maar dankzij goed samenspel weten we vaak gaten te creëren in de defense van Bree. De combinaties van Jelle en Jarich laat de Defense met de handen in het haar. Bree weet de eerste minuten nog mee op te gaan maar het bijsturen van de defense door Marc zorgt ervoor dat we met een mooie score het 1ste quarter kunnen afsluiten. (24-15)

Bree gaat zich zeker niet gewonnen geven en laat dit ook zien in het 2de quarter. Door enkele misverstanden in de Alkense defense geven we hun dan ook nog de hoop die ze nooit hadden mogen krijgen. Die hoop slaat om in een 3-punt-regen: met maar liefst 7 bommen maakt Bree dus 21 punten van de 24 van achter de 3-puntlijn! Een scenario wat aan onze kant volledig de mist inging. Enkele Jé en Josip weten van buitenaf de schade te beperken. Bram weet onderin nog enkele fouten aan te smeren en samen met Kobe de puntjes mee te pakken op de vrijworplijn. Met veel moeite weten we toch de achterstand die we behaalden terug goed te maken en zo de pauze in te gaan met 40-39.

Van een easy game zou zeker geen spraken meer zijn. In de kleedkamer zorgt coach Marc dan ook dat alle koppen eens terug wakkergeschud zijn voor we aan de 2de helft beginnen. De woorden van Marc hebben duidelijk hun effect niet gemist, de defense zit terug strakker en ook in aanval kunnen we een glimp opvangen van het shotvermogen dat duidelijk ver zoek was. We zien hoe Sam en Quinten de verdediging pijn doen met uitstekende drives en shotselecties. Hierdoor kunnen we terug een puntenkloof slaan die bepalend zou zijn voor de match. (66-54)

De laatste 10 minuten hadden nog alles kunnen beslissen. Jammer genoeg voor Bree geven we de controle niet uit handen. We kunnen Bree tot slechts 8 punten beperken. Met nog enkele mooie potten van Jeroen, Sam en Jelle weten we de zegen te verzekeren. Zeker geen pareltje van een wedstrijd maar we hebben de overwinning kunnen thuishouden (77-62).

On to the next one!

 
Quarter scores:
24 - 15
16 - 24
26 - 15
11 - 8