BC Helchteren B – Cristal Alken B (52- 58)

Na een ongelukkige samenloop van omstandigheden en heel wat heen en weer geregel starten we met een beperkte opwarming aan de match (truitjes in zelfde kleur als thuisploeg + licenties thuis liggen). Dit is meteen te merken in de afwerking van de ‘easy’ baskets die blijkbaar toch niet easy waren. Onze defense is echter ijzersterk waardoor we Helchteren beperken in het scoren. Zelf scoren lukt echter niet, totdat Gert 2x een driepunter binnengooit. 11-6 is de eindstand van het eerste kwart.

In het 2de kwart begint de machine helemaal te draaien, onze defense blijft goed en ook het scoren begint voor iedereen te lukken. Helchteren blijft het moeilijk hebben om te scoren, terwijl wij stukje voor stukje de voorsprong inhalen. Dankzij goede defense en teamspel eindigt kwart 2 op 29-28. Na een peptalk en de nodige adempauze tijdens de rust zijn onze batterijen weer opgeladen waardoor we Helchteren direct bij de keel grijpen. We kunnen dankzij onze goede defense veel fast-breaks lopen die nu wel afgewerkt werden. Helchteren bleef hun tanden stukbijten op onze zone-defense waarin er vlot geroteerd en goed gecommuniceerd werd.

Eind kwart 3 staan we 5 punten voor (mede dankzij een buzzerbeater van Glen) en beginnen we er allemaal in te geloven dat de ‘stunt’ mogelijk is. We beginnen gemotiveerd aan kwart 4 en lopen al snel uit via fast breaks tot 16 punt voorsprong. Josip neemt redelijk wat steals en werkt deze ook zelf af. Tot de laatste 4 minuten blijft het 16 punten verschil. Dan beginnen we een beetje door onze beste kracht uit te zitten en kan Helchteren puntje per puntje dichterbij komen. Dankzij enkele sterke scores en vrijworpen kunnen we toch een voorsprong behouden van ten minste 12 punt verschil.

De laatste minuut gooit Helchteren nog 2 driepunters binnen waardoor het toch nog eventjes spannend lijkt te worden. De bal wordt goed bijgehouden en de tijd wordt in ons voordeel uitgespeeld. Hierdoor weten we na een felbevochten wedstrijd die niet onder de ideale omstandigheden gespeeld werd de overwinning binnen te halen.

Eindstand 52-58.

Deze overwinning is te danken aan de hechtheid van de groep, de wil om voor elkaar te vechten en een ijzersterke defense van iedereen.

Special thanks to:

  • interimcoach Wouter Santermans;

  • interimcoach 2 & brenger van de licenties Ben Keupers;

  • depanneur van dienst omdat we anders met te weinig man daar stonden Glen Schoubben

  • 2de depanneur van dienst Josip Frederix


Ook het bestuur, de spelers en de cafetaria uitbaters van Helchteren verdienen zeker een bedankje omdat zij voor vervangtruitjes hebben gezorgd voor ons omdat we dezelfde kleur truitjes als de thuisploeg bijhadden. Het was een zeer sportieve & spannende wedstrijd.