Alken B – Houthalen Helchteren (79 – 58)

Alken B – Houthalen Helchteren (79 – 58)
De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar! Hopelijk even sterk als de laatste van het vorige jaar. Jammer genoeg voor de tegenstander kunnen zij maar 5 spelers op het wedstrijdblad zetten, wat ons natuurlijk goed uitkwam. Het begin van de match is echter niet geweldig, we laten ons verrassen en van het veld lopen door de onderbemande tegenstander. Dankzij ons sterk 3puntvermogen weten we via Gert en Yunus de eerste 10 minuten toch af te sluiten met een kleine voorsprong. (18 - 13)

Het 2de quarter maakt Houthalen Helchteren een inhaalbeweging. Hun shot staat sterk en we hebben moeite met alle shot te beletten. Onze offence blijft goed draaien wat zorgt voor een ware nek-aan-nek race. We gaan de pauze in met de kleinst mogelijke voorsprong: 38-37.

In de 2de helft krijgen we versterking van Lennert. Ook nu blijft de tegenstand sterk, niets te zien van vermoeidheid en ze kunnen ons heel wat scores beletten. De hard tegen hard stijd blijft duren al hebben de tegenstanders daar vaker letterlijk mee te maken gekregen wanneer Daan de zoveelste aanvallende fout wist uit te lokken en de tegenstander liet kennismaken met de vlakte. Na 3 quarters staan we met 2 punten voor, het 4de quarter zou dus wel eens heel spannend kunnen worden.  (52 - 50)

In het laatste quarter weten we eindelijk zelf het tempo te bepalen, met een sterke run & gun strategie weten we snel een kloof te slaan die we door sterke defence kunnen houden. Lennert demonstreert vanuit alle hoeken wat 3punters zijn waardoor we Houthalen Helchteren definitief achter ons kunnen laten. Na een knaller van een afsluiter van het jaar starten we de eerste van het nieuwe jaar aan een sloom tempo maar kunnen we ons vel nog reden door een sterke defence en goede shotselectie.

Spelers: Lennert (17), Axel (2), Siebe, Gert (17), Jarne (10), Yunus (9), Frederik (16), Martijn, Ben, Daan (2), Maarten (6)
Quarter scores:
18 - 13
20 - 24
14 - 13
27 - 8