ING Heusden A – Cristal Alken A (69 – 63)

Net zoals de thuiswedstrijd zou dit een niet te onderschatten duel worden en na de overwinning tegen Peer had Alken zin in meer. We waren zo goed als compleet alleen was Frederik nog steeds geblesseerd en moesten we ook Jorgo missen. Helaas was het begin van de match niet bijster sterk. We zijn niet goed wakker en Q1 gaat zo gelijk op. Jelle weet via sterke moves ons bij Heusden te houden. Dankzij Quinten en Balou die met een 3punter de motor wat in gang krijgen kunnen we het 1ste quarter afsluiten met een kleine voorsprong: 15-19.

In Q2 zien we aan beide kanten goeie defense maar ook veel balverliezen. Dit resulteerde in slordige basket waarin geen van beide ploegen een ritme kan vinden. Onder de ring krijgt Jelle het hard te verduren maar weet nog steeds de offensieve rebounds uit de lucht te plukken. Dan zijn het Sam en Kobe die deze rebounds netjes binnenpompen. We kunnen uitlopen tot 23 - 30 maar Heusden komt nog terug. Jelle laat dan ook in defense van zich horen, met maar liefst 3 blocks op enkele minuten tijd weten we hun spel onder de ring volledig lam te leggen. Heusden reageert dan met uitmuntend ball movement en kan zo de schade beperken tot 31-37 aan de rust.

Heusden begint sterk aan de 2de helft. In Q3 maken ze een sterke start en in enkele minuten tijd staat het 40-41. Quinten komt dan sterk uit de hoek en weet enkele bommen te droppen van achter de 3-puntlijn waardoor we even terug wat ademruimte krijgen. Ook Lennert krijgt van coach Erwin nu zijn kans en het Alkense jeugdproduct moet zeker niet onderdoen. Echter komt Heusden opnieuw aanzetten en weten we hier ditmaal geen stoppen aan. De voorsprong van bij de rust is nu helemaal weg: 53-54.

Het laatste quarter beloofde dus al hevig te worden. Niets was minder waar. Het was hard tegen hard, waarbij haasje over gespeeld werd op het scorebord. Door enkele turnovers en bedenkelijke scheidsrechterlijke beslissingen kan Heusden profiteren en de voorsprong vergroten tot 4 punten. Wanneer Sam de scheidsrechter aanspreekt over de 'toevallig' veelvoudige foutieve shotclock en chrono wordt hij aangesproken door de Alkense bank om het te laten. Hierop reageerde hij dat hij als kapitein het recht had om een scheidsrechter aan te spreken. De scheidsrechter was het daar blijkbaar niet mee eens wat resulteerde in een technische fout (zonder waarschuwing) voor Sam. Hierdoor kan Heusden, met nog enkele minuten op de klok, de voorsprong vergroten tot 6 punten. Deze achterstand is helaas te groot om nog goed te maken en zo gaan we de boot in met 69-63.

Ondanks de nederlaag weten we (dankzij de overwinning tegen Peer) nog uit de degradatie zone te blijven. Volgende week mogen we Hades thuis verwelkomen. Hopelijk krijgen we dan een andere resultaat op het scorebord gezet.

Jelle: 19, Sam: 15, Quinten: 15, Kobe: 8, Jeroen: 3, Marc: 3, Jossip, Bert, Lennert, Yunus
Quarter scores:
15 - 19
31 - 37
53 - 54
69 - 63