Cristal Alken Dames A – Pelt A (64-60)

Dit weekend konden we hopelijk een herhaling van de nederlaag in Lummen vermijden. Het eerste quarter leek anders uit te draaien. Al snel stonden we achter en met 1 minuut verstreken moest er al een Alkense timeout sneuvelen. Het kalf leek echter al verdronken met een 7-19 na de eerste 10 minuten.

In het 2de quart herpakken we ons goed. Er wordt aan beide kanten hard gespeeld en we laten zien dat het eerst quarter duidelijk niet voor herhaling vatbaar was. Goeie team defence zorgt voor dat we Pelt kunnen onderdrukken. Petra die voor het eerst haar intrede maakt laat ook duidelijk van haar horen en onder de ring is het vooral Catherine die de score weet op te krikken. We kunnen bijna de volledige achterstand terug goedmaken en gaan rusten met 25 - 30.

De 2de helft gaat er onvoorstelbaar hard aan toe. Petra weet ook kennis te maken met de elleboog van de tegenstander onder toeziend oog van de scheidsrechter. Maar die deed echter alsof zijn neus bloedde (al was het die van Petra) en gaf zelfs een opmerking naar de coach voor een technische fout (die de match erna toch zou vallen zonder verklarende reden). Maar de scheidsrechter heeft altijd gelijk dus: verder spelen! Dat is ook wat we doen. Iedereen geeft zich volledig en ook Nele Z kan enkele mooie acties versieren. Hoe meer naar het einde hoe spannender het wordt en we gaan de laatste 10 minuten in met 64-60.

We komen van een grote achterstand, iedereen heeft al veel afgezien, reden genoeg om het nu ook af te maken. Catherine loopt de benen van onder haar lijf en Pelt weet hier geen raad mee wanneer ze zelfs achterwaartse circus shots begint af te werken alsof het dagelijkse kost is. We geraken zo op en over Pelt, een nek aan nek race die tot de laatste minuten duurt. Uiteindelijk pakken we de overwinning met 64 - 60 na een felbevochten match!

Een mooie ploegprestatie waarin iedereen zijn steentje bijdroeg. De prestatie van Petra trok de ogen open die in haar eerste match bij de dames sterk meespeelde en goed was voor 11 punten. Daarnaast was Catherine ook geen seconde afwezig, sterk onderin met veel rebounds in defence, een vechtersmentaliteit waar iedereen wel een voorbeeld aan kan nemen! Catherine was er ook in offence bij, voor maar liefst 29 punten!
Quarter scores:
7 - 19
25 - 30
40 - 42
64 - 60