Cristal Alken A – Peer A (82 – 57)

De wedstrijd was een match die we absoluut moesten winnen. Mede dank zij de perfecte scouting van Johnny Daniels wisten we waar we ons aan konden verwachten en maakten wij daar dankbaar gebruik van om hun aanvallen af te stoppen.

Na een paar moeizame minuten in het eerste quart, begonnen we op dreef te komen en konden we hun bij de keel grijpen. Kobe vocht zoals altijd voor elke bal en wist al direct met 9 punten in het 1ste quarter zijn stempel te zetten op de wedstrijd.

Onze aanvallen rendeerden door een sterke Sam die de balletjes goed liet rondgaan waardoor we vlot tot scoren kwamen. Om hun aanvallen af te stoppen hadden we een perfecte hulp van Jossip die (met een bijrol van assistent coach) veel aanvallen van Peer doorzag en zo via Erwin de ploeg kon aansturen.

In de 2de helft blijven we het tempo aanhouden, dankzij mooie combinaties weet Balou vrij te komen en enkele bommen te droppen. Dankzij enkele offensive rebounds van Jelle kunnen we ook onze second chances benutten. Wanneer dan ook nog eens de backdoors uitgespeeld werden was Peer helemaal gezien.

 

Ook was het moment gekomen om onze youngster Lennert voor de leeuwen te gooien, en de opdrachten die hij meekreeg goed uitvoerde. De mensen die er bovenuit staken op scorevlak niettemin dankzij de andere jongens waren Kobe (21), Balou (18), Sam (16), Quinten (15). Het was een prachtprestatie van de ploeg, ook van de jongens op de bank die hun makkers bleven aanmoedigen. De eerste van 2016 is binnen, op naar volgende week voor nummer 2!