Cristal Alken A – Basket Zonhoven A (79 – 73)

Voor de A ploeg stond er zeker geen simpele opdracht op de planning. Tegen Zonhoven, dat ongeveer een half klassement hoger staat, zien te winnen. Maar niks is onmogelijk.

We beginnen de match helaas met een andere ingesteldheid. De mentaliteit waarmee we de match beginnen is goed voor een nederlaag waarin Zonhoven ons helemaal zou vertrappelen. De supporters krijgen in de 1ste helft dan ook niet veel waar voor hun geld. De defense is nergens te bespeuren en ook "help-side defense" lijkt een begrip te zijn dat niemand in zijn woordenboek heeft staan. Kortom, van een ploeg was er niet veel te zien. De schade kan niet echt beperkt worden en we gaan de rust in met 24-44.

Met al 20 punten achterstand is de motivatie al ver te zoeken. Coach Erwin probeert zijn team aan te moedigen en een duwtje in de rug te geven wat duidelijk lukt. In de 2de helft zien we een heel andere match. Er staat een team dat vecht voor elke bal in defense en dat in offense werkt voor elkaar. Jelle weet Zonhoven onderin bezig te houden waarna Sam, Frederik en Jeroen van buitenaf de bommen droppen. Tegen het einde van het 3de quarter kunnen we maar liefst 14 punten wegknabbelen van de voorsprong: 58-64.

Ook het laatste quart is helemaal van Alken, we gaan nog harder en Zonhoven weet geen raad. In defense leggen we Zonhoven zo goed als lam en kunnen we hun beperken tot 9 punten. Aan de overkant heeft Sam zijn vizier scherp gezet en als het Sam niet is laat Marc het jonge veulen in zich los om zo ook zijn stempel op de match te zetten.

In een ongelooflijk spannende match weten we op en over Zonhoven te gaan en uiteindelijk de overwinning te pakken (79 - 73), gezien de 1ste helft, een dikke stunt! Dikke prestatie in de 2de helft, een lijn die we zeker mogen doorzetten naar Bilzen toe. Zij zijn volgende week aan de beurt!

 

Sam: 30; Jelle: 15; Frederik: 11; Kobe: 9; Marc: 7; Jeroen V.: 7; Bert; Yunus; Josip; Quinten; Jeroen R.

 
Quarter scores:
12 - 21 (12 - 21)
24 - 44 (12 - 23)
58 - 64 (34 - 20)
79 - 73 (20 - 9)