Cosmo Genk A – Cristal Alken A (67-78)

Na de 4 op 4 in Hasselt (Orly) en de 5 op 5 tegen BBC Optima Tessenderlo was nu ook Cosmo Genk aan de beurt. Over Cosmo Genk wisten we zeer weinig, enkel dat de ploeg van vorig jaar grotendeels intact was gebleven en dat Stefan Klinkers erbij is gekomen. Aangezien hij geen onbekend gezicht is in Alken wisten we dat het zeker niet eenvoudig zou zijn.

We moesten opgaan met een gekwetste Quinten en een grieperige Frederik, beiden speelde mee maar op de vleugel kon dat toch al tellen. We starten stevig aan de match, outside weten de shots langs alle kanten de weg naar de ring te vinden. Als de bal dan inside gaat is het Jelle die de Genkse verdediging eigenhandig oprolt. We sluiten Q1 stevig af met 17-26 en een collectief sterk Alken.

Ook het 2de quarter zien we weer dat Alken dat er staat als ploeg, dat hongerig is om nog een extra zegen toe te voegen aan de winning streak. In defense laten we soms wel een steekje vallen, maar in aanval blijven we onhoudbaar. Ook Quinten lijkt wel bijna voordeel te halen uit zijn blessure, met maar liefst 3 bommen wordt de kloof nog groter. Genk kan in dit quarter de schade min of meer beperken en we gaan de pauze in met 39 - 54.

Tijdens de pauze schudt Marc zijn ploeg nog eens wakker, de match was misschien wel zo rooskleurig als de binnenkant van de kleedkamers maar de 2de helft moest nog gespeeld worden! We zien in de 2de helft ook een heel ander Genk. Luc Piccard heeft duidelijk de motor van zijn mannen een vitesse hoger gezet. Harde defense en shots die even niet willen vallen zorgen ervoor dat we dit quarter uit handen moeten geven. We gaan het 3de quarter in met  57 - 66 en een Genk dat het weer helemaal ziet zitten.

De laatste 10 minuten van de match zijn hard tegen hard. Aan beide kanten wordt er alles gegeven. Wat voor sommige spelers frustraties opwekt. Uiteindelijk wordt er een dubbele fout gefloten waarop er - na de nodige woorden - nog enkele technische vallen aan de kant van Genk. Ook naast het veld loopt het publiek goed warm maar noch Sam noch Jé trekken zich hier iets van aan en houden de zegen in het Alkense kamp. We sluiten zo de match af met 67 - 78.

De 6 op 6 is dus binnen! Een supermatch waarin de gehele ploeg aan scoren weet toe te komen. De gameday werd dan ook afgesloten met een welverdiende uitstap naar de lokale kebabzaak! Volgende week (15/10) is het Pelt dat op bezoek mag komen in Alken om 20u30. Pelt is samen met Alken de enige ongeslagen ploeg in de competitie. Spanning verzekerd, allen daarheen!

 
Quarter scores:
17 - 26
22 - 28
18 - 12
10 - 12